9.4.13

Κινητοποίησεις στην υγεία με αφετηρία τον «Ευαγγελισμό»..

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού.
Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα επείγοντα μαζί με άλλα σωματεία,ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στον κόμβο του Χίλτον διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου.

«Τα ...
εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών είναι δεμένα με αυτά του υπόλοιπου λαού», σημειώνει το Σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Σας καλούμε να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης για να πάψει η υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και “δημόσιες” υπηρεσίες υγείας. Να διαδηλώσουμε από κοινού με τους ασθενείς μας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να διατρανώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του “εισπράκτορα” στο νοσοκομείο-επιχείρηση, ούτε τον ρόλο του εμπόρου για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της υγείας, όπως επιτάσσουν Ε.Ε. - ΔΝΤ - κυβέρνηση».

Η εβδομάδα κινητοποιήσεων στην υγεία ξεκινά από τον «Ευαγγελισμό», αλλά συνεχίζεται και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Την Πέμπτη 11 Απριλίου θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τις υγειονομικές περιφέρειες στις 11 το πρωί σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου θα γίνει 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις 11 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και έξω από τις υγειονομικές περιφέρειες στην υπόλοιπη Ελλάδα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: