7.4.13

«Αδράνησε ο Χριστόφιας, μας κατέστρεψε η Ευρωζώνη»...

Για αδράνεια του Δημήτρη Χριστόφια και για μια ευρωζώνη που θέλει να καταστρέψει το μοντέλο οικονομίας της Κύπρου, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ... Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής και γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία «η προσφυγή στο μνημόνιο δεν ήταν πάντα μονόδρομος. Εξελίχθηκε σε αμέλεια λόγω της εγκληματικής αμέλειας και απροθυμίας της διακυβέρνησης Χριστόφια να πάρει μέτρα όταν ακόμα η κρίση ήταν στα πρώτα στάδια, το 2009 και το 2010».

Ο κ. Παπαδόπουλος επιρρίπτει ευθύνες και στην Ε.Ε. «Η Ε.Ε. δεν επιδιώκει να ενισχύσει το μοντέλο της οικονομίας μας αλλά να το καταστρέψει. Αναφέρομαι στον τομέα των υπηρεσιών στην Κύπρο, ο οποίος παρήγαγε τα τελευταία χρόνια το 40% των εσόδων του κράτους και που έχει πλέον καταστραφεί με τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup».

Στην ερώτηση αν η έξοδος από το ευρώ αποτελεί ρεαλιστική προοπτική, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνει ότι «προτεραιότητα είναι η έξοδος από την κρίση, η επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε μια πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης, με απώτερο ασφαλώς σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών. Το νόμισμα είναι το μέσον, δεν είναι ο σκοπός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: