2.4.13

Οι απλήρωτοι του Μπόμπολα...

...ο συνεπής Ψυχάρης και οι συνεχείς συναντήσεις...
Μπορεί να μην αποτελεί είδηση, ότι ο Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει να περνάει το κατώφλι της Μιχαλακοπούλου, καθημερινά και με την ίδια ένταση, προκειμένου να συναντήσει τον Σταύρο Ψυχάρη, όπως συνέβη και εχθές το βράδυ, παρά το... πρόσφατο «ναυάγιο» της εξαγοράς ή συγχώνευσης των δύο «μαγαζιών», έχει ενδιαφέρον όμως να επισημανθεί, μία σημαντική διαφορά τους: ποιος από τους δυο εκδότες είναι απόλυτα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται – λόγω της κρίσης που διανύουμε, ο πλέον συνεπής εργοδότης είναι ο Σταύρος Ψυχάρης! Μπορεί το αφεντικό του ΔΟΛ να μην έχει την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας Μπόμπολα με τις εκδοτικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, μπορεί να βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή και νέου δανείου και τα οικονομικά στοιχεία του «μαγαζιού» να… μπάζουν, φροντίζει εγκαίρως όμως, κάθε μήνα να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία των εργαζομένων!

Αφορμή για την παραπάνω αναφορά στάθηκε η πληροφορία που έφθασε στο site και υποστήριζε ότι «Οι εργαζόμενοι του Μπόμπολα δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, ενώ δεν έχουν ενημερωθεί ούτε οι οικονομικές υπηρεσίες για το πότε θα καταβληθεί η μισθοδοσία τους». Ψάχνοντας το θέμα, μάθαμε ότι τον τελευταίο χρόνο, κάθε μήνα παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. «Δεν είναι ασυνήθιστο» μάς είπαν χαρακτηριστικά από τον Πήγασο!

Αναζητώντας αντίστοιχα τι συμβαίνει στον ΔΟΛ, μάθαμε ότι καμία φορά τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, δεν καθυστέρησε η μισθοδοσία! Αντίθετα, καταβάλλεται και νωρίτερα όταν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα συνέβη προχθές, που οι εργαζόμενοι βρήκαν τους μισθούς τους στην Τράπεζα από την Παρασκευή, 29 του μηνός!

Τέλος, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο ΔΟΛ όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μόνο μία μείωση στους μισθούς και συγκεκριμένα, 20% πάνω από τα 1200 ευρώ, μάλλον μιλάμε για εκδοτικό άθλο φιλικό προς τους εργαζόμενους, αφού μηδενός εξαιρουμένου εκδοτικού ή τηλεοπτικού «μαγαζιού», οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί περισσότερες από δύο με τρεις μειώσεις μισθών!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: