22.4.13

Δεύτερο χτύπημα από την Αθηνά στην Ελλάδα ...

Πρωτοσέλιδο στην Τelegraph η πώληση του Σκορπιού με τίτλο « Η Ελλάδα ξεπουλά την περιουσία της»...
Για την πρόσφατη πώληση του Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και για τις προσπάθειες της ελληνική κυβέρνησης να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία της κάνει λόγο η...
βρετανική εφημερίδα Telegraph σε άρθρο της, με τίτλο «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας».

Το άρθρο, περιγράφει την παραλία της Αφάντου στη Ρόδο η οποία είναι προς πώληση, χαρακτηρίζοντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ως «μέτρο απελπισίας για να αυξηθούν τα έσοδα».

Ακόμη, σημειώνει ότι το λιμάνι του Πόρου βρίσκεται επίσης στη διάθεση της κυβέρνησης προς εκμετάλλευση, καθώς επίσης και το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Holland Park του Λονδίνου, προς 22 εκατομμύρια λίρες.

Και η συντάκτρια του άρθρου, Χάριετ Αλεξάντερ συνεχίζει αναφερόμενη και στο ανάκτορο της Κέρκυρας, το οποίο διατίθεται προς πώληση. Πρόκειται για το ανάκτορο που γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος και για το οποίο η κυβέρνηση υπερηφανεύεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι δίπλα στην έκταση που ανήκει στη δυναστεία Ρόθτσιλντ».

Τέλος, η αρθρογράφος τονίζει ότι δεν θέλουν όλοι οι Έλληνες «να βγει η περιουσία της χώρας στο σφυρί», με επικεφαλής την αντιπολίτευση, η οποία τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Μάλστα στο άρθρο παραθέτει τις απόψεις του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να παραμείνει ως έχει χωρίς να πωληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: