2.4.13

ΒΟΛΟΣ: Αστυνομικός χειροτονήθηκε διάκονος...


www.taxydromos.gr
Ο ένατος κατά σειρά εθελοντής κληρικός της τοπικής Εκκλησίας, προέρχεται από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και θα διατηρήσει την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στην διακονία, ως άμισθος κληρικός.

Ο ...
40χρονος αστυνομικός υπηρετεί επί πολλά χρόνια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στην Τροχαία Βόλου, ενώ τελευταία υπηρετούσε στην Ομάδα Δίας. «Παραμένω στην Υπηρεσία, την οποία υπηρέτησα ως μάχιμος επί πολλά χρόνια, συνεχίζοντας πλέον σε υπηρεσία γραφείου, έχοντας παραδώσει τον οπλισμό μου» αναφέρει ο ίδιος.

Η στιγμή της χειροτονίας καταγράφεται με πολύ έντονα συναισθήματα στην ψυχή του και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος «ένιωσα αγαλλίαση, ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα την στιγμή της χειροτονίας». Ο π. Θεόκλητος έκανε πράξη ένα όνειρο ζωής με την έγκριση της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί και της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως την συνδρομή του Σεβασμιώτατου κ. Ιγνατίου, ο οποίος «με δέχτηκε, με αγκάλιασε, με άκουσε» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και του πνευματικού του π. Επιφάνειου.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική για τον 40χρονο Αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από μικρή ηλικία, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία κι όπως υπογραμμίζει «η επιθυμία να προσφέρει εθελοντικό έργο διακονίας, προϋπήρχε».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς, αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην διάρκεια, μάλιστα, της χειροτονίας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών κληρικών, οι οποίοι «διατηρούν τις εργασιακές τους ιδιότητες και στηρίζουν το λειτουργικό, κατηχητικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας» και κάλεσε «άνδρες ευσεβείς, χωρίς βιοποριστική ανάγκη, να προσφέρουν τον εαυτό τους στην Εκκλησία, συνιστώντας, τρόπον τινά, ένα σώμα διά βίου Διακόνων, που θα στελεχώνουν τις ενορίες, προσφέροντας πολύτιμες διακονικές υπηρεσίες δίπλα στους ιερείς».

Η προχθεσινή χειροτονία άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του 40χρονου συμπολίτη, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος, έχοντας ως όνειρο ζωής την προσφορά στην Εκκλησία και στον συνάνθρωπο. Στόχος, άλλωστε, του νέου κληρικού, ο οποίος θα προσφέρει, όπως προαναφέρθηκε, αμισθί έργο διακονίας στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς, την ενορία του, είναι «να βοηθάω τον κόσμο, τους φτωχούς, τους ανήμπορους, να συζητώ με όλους, από το μικρό παιδάκι μέχρι τον μεγαλύτερο άνθρωπο, να ακούω τα προβλήματά τους και να δίνω συμβουλές» επισημαίνει ο ίδιος.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Νίκη Μπόλη, η Εισαγγελεύς Βόλου κ. Αγορίτσα Καράντζιου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ταμβάκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας του Βόλου και πλήθος κόσμου, που με εγκαρδιότητα ευχήθηκε στον νέο Διάκονο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: