13.4.13

Το ΔΝΤ αναγνώρισε την κυβέρνηση της Σομαλίας...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι αναγνώρισε την κυβέρνηση της Σομαλίας, του προέδρου, Χασάν Σεϊχ Μοχαμούντ, «ανοίγοντας το δρόμο για την επανάληψη των σχέσεων» με το Μογκαντίσου, μετά από 22 χρόνια διακοπής.

Αυτή η αναγνώριση επιτρέπει...
στο Ταμείο να παρέχει, τεχνική βοήθεια και συμβουλευτικές υπηρεσίες, στην αφρικανική χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού στην Ουάσιγκτον. Όπως ωστόσο ειπώθηκε, το Ταμείο δεν θα είναι σε θέση να δανείσει τη Σομαλία, έως ότου η κυβέρνηση "καθαρίσει" με το χρέος των 352 εκατομμυρίων δολαρίων, που οφείλει το Μογκαντίσου στο ΔΝΤ.

Οι διεθνείς δωρητές άρχισαν σιγά-σιγά να συνδιαλέγονται με το Μογκαντίσου μετά την εκλογή του προέδρου, Χασάν Σεϊχ Μοχαμούντ, πέρυσι, στην πρώτη εκλογική διαδικασία από το 1991, όταν οι πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον στρατιωτικό δικτάτορα Μοχάμεντ Σιάντ Μπαρέ.

Η νέα κυβέρνηση γέννησε ελπίδες ειρήνης σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής. Εν τούτοις τα προβλήματα παραμένουν, καθώς η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ δεν ελέγχει το σύνολο της χώρας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: