29.4.13

Αναστασιάδης: Δεν είμαστε αντίθετοι σε ένα δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)...



crimenet.gr

Θετικός στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το νόμισμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Έλλη Στάη.
«Κάθε τι που είναι...
έκφραση δημοκρατίας δεν θα μας βρει αντίθετους...», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε πως η Κύπρος υπήρξε το «πειραματόζωο» σε μια απόφαση «προειλημμένη», καθώς, κατά τη γνώμη του, σε μία μικρή χώρα θα μπορούσε να «δοκιμαστεί» ένα μοντέλο αντιμετώπισης των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί συστημικό πρόβλημα για την ευρωζώνη.
«Ήταν μια καλοστημένη απόφαση η οποία είχε προειληφθεί και η οποία θα έπρεπε να επιβληθεί και ήταν ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν κάποιες τράπεζες γιατί ο Σόιμπλε το είχε επαναλάβει...... Το πειραματόζωο θα έπρεπε να είναι μία μικρή χώρα για να μην επηρεάζει συστημικά το υπόλοιπο της ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Κύπριος πρόεδρος απαντά επίσης και στις φωνές εντός και εκτός Κύπρου που θέτουν ζήτημα νομίσματος, αλλά και για τους ενεργειακούς πόρους.
Διαβάστε αναλυτικά ένα απόσπασμα της συνέντευξης:
Ερ: Αν δεν κάνω λάθος το ΑΚΕΛ θα βάλει θέμα νομίσματος. Υπάρχει περίπτωση να τεθεί και θέμα δημοψηφίσματος. Θα ήσασταν αρνητικός σε πιθανό δημοψήφισμα;
Νίκ. Αναστ.: Να απαντήσω και για το δημοψήφισμα, Κάθε τι που είναι έκφραση δημοκρατίας δεν θα μας βρει αντίθετους...Αυτοί οι όψιμοι που λένε να εγκαταλείψουμε το εθνικό νόμισια είναι αυτοί που αποτάθηκαν πρώτοι στην τρόικα...Η αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει το πρώτο πακέτο μέτρων.
Ερ.: Πιστεύετε ότι θα πάει πακέτο και η εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων και η λύση του εθνικού ζητήματος λόγω του διεθνούς περιβάλλοντος όχι μόνο των πιέσεων.
Νικ. Αναστ.: Η ευχή μου θα ήταν να επιτύχουμε κάτι ανάλογο. Δηλαδή λύση του Κυπριακού συν εκμετάλλευση....Επείγει η λύση του εθνικού ζητήματος...Αλλά δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία λύση που θα φέρει 2η απόρριψη από τους Ελληνοκυπρίους...Τα καταφέραμε το 74, θα τα καταφέρουμε, και τώρα δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: