12.4.13

Στροφή στην καθημερινότητα σχεδιάζει ο Σαμαράς ...

Προβληματισμός για την αύξηση της ανεργίας στην κυβέρνηση...

Την στροφή της κυβέρνησης στην καθημερινότητα για την ανακούφιση κατά το δυνατόν των πολιτών που πλήττονται από την οικονομική πολιτική μεθοδεύει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στην...
ατζέντα θα μπει πια το θέμα της ενίσχυσης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων θέμα άλλωστε που ζητούν εδώ και καιρό και τα άλλα δύο κόμματα της συμπολίτευσης.

Ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο θα εγκύψει ο πρωθυπουργός είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων που δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε καθώς σε πολλές περιπτώσεις σημειώνεται σύγκρουση συμφερόντων στο παρασκήνιο. Από τον Απρίλιο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εικόνα θα αρχίσει να αλλάζει καθώς να ξεκινήσουν ξανά μία σειρά από μεγάλα έργα που είχαν σταματήσει ενώ ήδη καταβάλλονται οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες κάτι που ευελπιστούν οι αρμόδιοι ότι θα δώσει μικρές ανάσες στην αγορά.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού πάντως είναι η βελτίωση της κυβερνητικής λειτουργίας και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεών του με τους δύο πολιτικούς του εταίρους που δοκιμάστηκαν ως παράπλευρη απώλεια των σκληρών ελέγχων της Τρόικας. Μένει δε να φανεί αν ο κ. Σαμαράς που έχει βγάλει τα συμπεράσματά του σε σχέση με τους υπουργούς του αποδώσει ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: