5.4.13

Μάρτυρας ή κατηγορούμενος; ...



Αθήνα, 4 Απριλίου 2013

Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, πολιτικός καριέρας και νυν πρόεδρος του πέμπτου στις δημοσκοπήσεις κόμματος, ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί νωρίτερα σήμερα τον εκδότη, εργολάβο και εφοπλιστή κ. Μπόμπολα, πετώντας την...

μπάλα στην κερκίδα. Αφού, εξεταζόμενος από την Προκαταρκτική Επιτροπή, αναφέρθηκε αυθαίρετα σε «εκ πλαγίου» έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Η επανέκδοση της ανεξάρτητης από κατασκευαστικά, εξοπλιστικά και κομματικά συμφέροντα και μαγειρεία εφημερίδας πραγματοποιείται από εταιρεία τελικών μετοχικών συμφερόντων μου με βάση σύμβαση έργου, με σημαντική επένδυση φορολογημένου κεφαλαίου και οικονομικό ρίσκο.

Η επανέκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ έχει δημιουργήσει ήδη περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας και συνιστά τη μόνη προσπάθεια που μπορεί να οδηγήσει στην εξόφληση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε περισσότερους από 850 εργαζομένους της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και τη ρύθμιση τραπεζικών υποχρεώσεων 47,5 εκατ. ευρώ, έναντι δανείων 163 εκατ. ευρώ του εκδοτικού ομίλου του πλούσιου, κατά τον μάρτυρα, κ. Μπόμπολα, η κατασκευαστική εταιρεία οικογενειακών συμφερόντων του οποίου βαρύνεται με υποχρεώσεις άνω των 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, ο κύριος αυτός, καταθέτοντας ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τις σκοτεινές διαδρομές της λίστας Λαγκάρντ και την, όπως φαίνεται, λόγω νομικής πλάνης του, μη έγκαιρη αξιοποίησή της από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, χαρακτήρισε την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ «όργανο συγκεκριμένου κόμματος και χώρου».

Τον καλώ προσωπικά να κατονομάσει το κόμμα και το χώρο του οποίου η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ συνιστά όργανο. Οσο δεν το κάνει, δεν είναι τίποτα λιγότερο από κοινός συκοφάντης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Χάρης Οικονομόπουλος


Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: