22.4.13

Πορεία κατά της χούντας στη Θεσσαλονίκη...


Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ κατέθεσαν στεφάνι και κρατούσαν πανό κατά της δικτατορίας...
Πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την κήρυξη της στρατιωτικής δικτατορίας, στις 21 Απριλίου 1967, έκαναν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας πανό που έγραφε:.. «Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε για τη λαϊκή συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον σοσιαλισμό».

Η πορεία άρχισε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Εγνατία, και κατευθύνθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας, έξω από το κτήριο που στη διάρκεια της δικτατορίας στέγαζε τα γραφεία της Ασφάλειας. Σε αυτό το κτήριο είχαν κρατηθεί και βασανιστεί αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο σημείο ενώ μίλησε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, ο οποίος αναφέρθηκε στα διδάγματα από την επτάχρονη δικτατορία και υπογράμμισε: «Η αστική τάξη και τα κόμματά της δε συμβιβάζονται ούτε με την αστική δημοκρατία που οι ίδιοι καθιέρωσαν. Η διεθνής ιστορική πείρα αποδεικνύει ότι οι στρατιωτικές δικτατορίες αποτελούν πάντα λύσεις για την πλουτοκρατία, όταν δεν μπορεί με κοινοβουλευτικά μέσα να προωθήσει τα αντιλαϊκά της σχέδια». Επισήμανε, ακόμα, πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα να απομονώσει τη φασιστική - ναζιστική - εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της δικτατορίας, την οποία το σύστημα αξιοποιεί σήμερα για την τρομοκράτηση και καταστολή του εργατικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: