22.4.13

ΕΕ: Γραμμή ζωής προς αντικαθεστωτικούς με χαλάρωση του εμπάργκο κατά Συρίας...

Τη χαλάρωση των εμπορικών πετρελαϊκών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Συρίας αποφάσισε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στη δημιουργία μίας «γραμμής βοήθειας» προς την αντιπολίτευση που μάχεται για...
την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. κατά τη συνεδρίασή τους στο Λουξεμβούργο, ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν πλέον το δικαίωμα να εισάγουν αργό πετρέλαιο από τη Συρία, εφόσον προηγουμένως λάβουν έγκριση από τον Συριακό Συνασπισμό, την πολιτική οργάνωση-ομπρέλα της αντιπολίτευσης.

Ο έγκριση των σύρων αντικαθεστωτικών για αγορά πετρελαίου θα αποσπάται με τη διαμεσολάβηση της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης της Ε.Ε.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν επενδυτικό κεφάλαιο, τεχνογνωσία και τεχνολογία που σχετίζονται με τις βιομηχανίες πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε περιοχές που ελέγχονται από τους σύρους αντάρτες.

Υπενθυμίζεται πως ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός έχει σχηματίσει μία εξόριστη κυβέρνηση η οποία, θεωρητικά, διαχειρίζεται τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο της εμφύλιας σύρραξης που αιματοκυλά τη Συρία επί 25 μήνες, από τον Μάρτιο του 2011....
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: