25.4.13

Απέσυραν άρον άρον νέα μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο...
Αφού πρώτα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι επίκειται μείωση των συντάξεων στον ΟΑΕΕ κατά 35% μέσα από το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έσπευσε να διαψεύσει τελικά ότι... η συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί στο συγκεκριμένο νομοθέτημα.
Στο περιθώριο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον Γιάννη Βρούτση και τον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Εργασίας αρχικά μετέφερε στους δημοσιογράφους ότι από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μετά θα εφαρμοζόταν μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ (εκείνων που προέρχονται από το παλιό ΤΕΒΕ) κατά 30-35% για δύο λόγους:

Α) Επειδή διαπιστώνεται υπερκάλυψη της συγκεκριμένης κατηγορίας συντάξεων κατά 130% σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Β) Ως αντιστάθμισμα στη μη είσπραξη του 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Λίγο μετά, ο ίδιος προσέγγισε τους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει ότι τελικά δεν θα περιληφθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση σε αυτό το πολυνομοσχέδιο.

Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει αν το μέτρο θα εφαρμοστεί στο μέλλον.

Όπως έγινε γνωστό, η διάταξη περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πήραν στα χέρια τους το πρωί οι κυβερνητικοί εταίροι, οι οποίοι φέρονται να εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Τελικά, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σάββατο και στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί το νομοθέτημα την Πέμπτη στη Βουλή, όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Αλ.Κλ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: