3.4.13

Σχέδιο για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην ... Καλαμάτα!...


www.kalamatajournal.gr
Ένα σχέδιο που φαντάζει εξωπραγματικό, αν και ο εμπνευστής του είναι ο άνθρωπος που πέτυχε κάτι που κινούνταν στη σφαίρα του απραγματοποίητου, παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στις αρχές του τόπου. Είναι σχέδιο δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.
Ο εμπνευστής του είναι ο...
Μελιγαλαίος Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περίπου προσγείωσε, για λογαριασμό της NASA, το «Κουριόσιτι» στον Άρη.
Εκπρόσωποι του κ. Παπαδόπουλου, που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και συνεργάτης της NASA, επισκέφθηκαν σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Νίκα και Παναγιώτη Αλευρά αντίστοιχα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το σχέδιο αυτό, το οποίο ο ίδιος ο καθηγητής αποκαλεί ως επανάσταση για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Επίσης θα παρουσιάσουν το σχέδιο στον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και στους άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, η ενημέρωση έγινε από τον συνεργάτη του Περικλή Παπαδόπουλου, Σταύρο Γιαννόπουλο, που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης» και κατάγεται από το Νεοχώριο Μελιγαλά, από το μέλος του ίδιου Συλλόγου Παναγιώτη Κιρκιλή, που κατάγεται από το Μελιγαλά και από τον γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Μπαζίγο. Όπως τόνισαν μετά τις συναντήσεις τους με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, διαπίστωσαν πως οι εντυπώσεις των εκπροσώπων των δύο αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής μας ήταν πάρα πολύ θετικές. Μια λεπτομερής παρουσίαση του σχεδίου θα γίνει πάντως το καλοκαίρι, όταν ο Περικλής Παπαδόπουλος θα έρθει στην Καλαμάτα και θα μείνει για τρεις εβδομάδες.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, διαστημικού εμπορικού κέντρου, διαστημικού χωριού, διαστημικού πανεπιστημίου, διαστημικού τουριστικού θερέτρου.
Σημειώνεται ότι ο καθηγητής κ. Παπαδόπουλος εργάζεται επάνω σε πρόγραμμα κατασκευής μικρο-δορυφόρου για την ασφάλεια από την πειρατεία των ελληνικών εμπορικών πλοίων, όπως και ενός ακόμη μικρο-δορυφόρου για την ελληνική εκπαίδευση και την ελληνική μαθητική κοινότητα.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: