6.4.13

Σχέδιο εξόδου από την κρίση, εκτός μνημονίου, επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ..


Ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας, εκτός μνημονίου, επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με... τον γγ του κόμματος. Μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάφο ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις κυρίως με την ΕΔΕΚ, αλλά και με το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, είπε ο κ. Κυπριανού, το ΑΚΕΛ «επιστράτευσε» δύο κορυφαίους καθηγητές, τον Χάισε Φλάσπε, πρώην υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, και τον Έλληνα, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος εργάζεται χρόνια στο Λονδίνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυπριανού, όταν θα είναι έτοιμη η πρόταση, αν η κυβέρνηση δεν πεισθεί, θα ζητηθεί να τεθεί το μνημόνιο σε δημοψήφισμα.

«Εάν η πρόταση υποστηριχθεί από τον λαό» πρόσθεσε «θα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, ώστε να αναλάβουν άλλοι να την εφαρμόσουν».

Ανέφερε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και προτάσεις ανακουφιστικού χαρακτήρα για τους πολίτες και ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για εξασφάλιση βοήθειας από κάποιες χώρες, θα μεταβεί στο Στρασβούργο σε μια προσπάθεια να συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι αποφάσεις του Eurogroup. Ακολούθως θα μεταβεί στην Κίνα, στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης κατηγόρησε το ΑΚΕΛ πως εξακολουθεί να προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμφώνησε με την τρόικα στο μνημόνιο της 23ης Νοεμβρίου.

«Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ας διαβάσει και επιτέλους ας παραδεχτεί τι συμφώνησε» ανέφερε ο κ. Στυλανίδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα καταστροφικό για την οικονομία το ότι «ενώ η κυβέρνηση Χριστόφια γνώριζε ότι ήταν άκρως επείγουσα η αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, την άφησε να απορροφά δισεκατομμύρια από τον ELA (σ.σ. τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας) και να αιμορραγεί καθημερινά με εκροές δισεκατομμυρίων, μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: