22.4.13

Απολογούνται οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας...



Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι απολογίες των επιστατών της Μανωλάδας, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την... αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της περιοχής.

Οι τρεις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, ενώ ο ιδιοκτήτης της έκτασης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των 200 περίπου μεταναστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, τότε πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.

Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν μέχρι την σύλληψή τους το πρωί της Παρασκευής. Μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε εναντίον τους τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: