2.4.13

Κύπρος: Μπλόκαραν χρήματα για ορφανά...

Ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος καταγγέλλει ότι η Λαϊκή Τράπεζα αρνήθηκε να απελευθερώσει 50.000 ευρώ για περίπου 300 ορφανά παιδιά και για τη μισθοδοσία, επειδή επρόκειτο για λογαριασμό προειδοποίησης. «Άσχετα αν η...
Κεντρική Τράπεζα μας μετέφερε κάθε μήνα τις 50.000, μας είπαν όχι. Και όταν ρωτήσαμε τί θα γίνουν αυτά τα ορφανά, μας είπαν να βρείτε από αλλού χρήματα και να τα βάλετε σε νέο λογαριασμό», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος. Καταλόγισε αναλγησία στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Δίδω κάθε μήνα 40.000 ευρώ. Ζήτησα προ ημερών από την Λαϊκή Τράπεζα να μας απελευθερώσουν 50.000 ευρώ για τα ορφανά και τη μισθοδοσία. Μας αρνήθηκαν και μας είπαν όχι, επειδή ο λογαριασμός είναι προειδοποιήσεως» είπε χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στο κράτος να φροντίσει για τα περίπου 300 ορφανά.

Σε παρατήρηση αν αυτές οι περιπτώσεις θα έπρεπε να μπουν σε μια άλλη ομάδα, όπως είναι τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε πως είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά επειδή ο λογαριασμός αυτός έχει για τις ανάγκες του πέραν των 100.000, τα δέσμευσαν όλα και προφασίζονται ότι επειδή είναι τριών μηνών προθεσμία δεν μπορούν να τα δώσουν.

«Καλά η τράπεζα τα έδιδε και είχαμε αυτή την συμφωνία. Και αν ακόμα δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία, δεν έπρεπε να σκεφτούν αυτά τα ορφανά παιδιά που αύριο δεν θα έχουν να φάνε ίσως; Λυπούμε πάρα πολύ», κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος...

Μ.Κ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: