24.4.13

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμο σχέδιο για την ανάσχεση της ανεργίας...

«Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αποκτούν κεντρικό ρόλο στην ατζέντα του Πρωθυπουργού», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ανεργία.

Η ...
κ. Γεννηματά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις που αποσκοπούν στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος που έχει καταθέσει το Κίνημα για την ανάσχεση της ανεργίας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στο Πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ώστε η κοινωνία να δει πώς οι δημοσιονομικοί και διαρθρωτικοί στόχοι συμβαδίζουν με τη μέριμνα για κοινωνική συνοχή και απασχόληση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το Κίνημα έχει καταθέσει, δια του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εδώ και αρκετό καιρό «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας σε κλάδους που βρίσκονται σε κίνδυνο και τη δημιουργία περίπου 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους».

Όπως συμπλήρωσε, οι υφιστάμενες θέσεις θα στηριχθούν με τον αυτόματο, απλό και αδιάβλητο μηχανισμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας, ενώ η κάλυψη των θέσεων για ανέργους θα γίνει χωρίς ενδιάμεσους φορείς και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως η σημερινή σύσκεψη και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού «δίνουν μια ακόμη απάντηση σε όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως “ρουσφέτι“».

Δεν υπάρχουν σχόλια: