8.4.13

Χημικά και ξύλο στις Σκουριές...



Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιηθηκε πριν από λίγο στην Ιερισσό.
Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Σύμφωνα με... πληροφορίες, στην Μ. Παναγιά, μεταλλωρύχοι κηνυγούν με καδρόνια αντιδρώντες ενώ η αστυνομία κάνει ρίψη χημικών.

20:50: Ένταση επικρατεί τώρα στη Μεγάλη Παναγιά μεταξύ μεταλλωρυχων και κατοίκων. Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι η εταιρία δημιούργησε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, με μισθοφόρους εργαζόμενους.

19:34: Συγκεντρώνεται ο κόσμος για να αποχωρήσει από το βουνό. Η αστυνομία ενώ για πολλές ώρες συμμετείχε μαζί με εργαζόμενους της εταιρίας, στο σόου που έστησε η εταιρία, πριν λίγο με περιορισμένη χρήση χημικών απομάκρυνε τους μεταλλωρύχους και άνοιξε τον δρόμο.

19:00:Ο κόσμος που ανέβηκε για βοήθεια πέρασε τον κλοιό της αστυνομίας και πηγαίνει με τα πόδια στον κόμβο

17:32:Εκατό εργαζόμενοι της εταιρίας, με προστασία ΜΑΤ και οπλισμένοι με κράνοι και καδρόνια βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τους κατοίκους που παραμένουν στο Χονδρό Δέντρο. Επικρατεί ένταση καθώς οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από εκεί που βρίσκονται, ενώ κόσμος κατευθύνεται στο σημείο από τα γύρω χωριά.

Εκδρομή για δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της στην Χαλκιδική και στην Σμύρνη διοργανώνει η Eldorado Gold. Αυτή την στιγμή κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσπαθεί να παρέμβει στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Οι κάτοικοι βρίσκονται στην τοποθεσία Χονδρό Δέντρο όπου έχουν βρεθεί μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι επικαλούνται το αρθρο 5 του κώδικα των δημοσιογράφων όπου αναφέρεται πως ο δημοσιογράφος οφείλει “να μην επιδιώκει και να μην δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του”.

πηγη alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: