23.4.13

Περί... Κικίλια σκιάς τσακώνονται οι κυβερνητικοί εταίροι...


Θα γυρίσω πολύ πίσω... στην αρχαία Αθήνα για να συναντήσω το ρήτορα Δημοσθένη να αγορεύει στην εκκλησία του Δήμου.
Τότε που προσπαθούσε να διαφωτίσει τους συμπολίτες του για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης τους. Αλλά αυτοί καράβια χάνονταν, βαρκούλες αρμένιζαν.

Κανείς δεν...
έδινε σημασία για τα σοβαρά, κουτσομπολιό και πέρα βρέχει.

Ο Δημοσθένης ενοχλήθηκε αλλά δεν είπε κουβέντα για την αδιαφορία των Αθηναίων. Ξαφνικά άρχισε να διηγείται μια ιστορία για κάποιον πατριώτη τους που νοίκιασε ένα γάιδαρο για να πάει στα Μέγαρα. Ξεκίνησαν ενοικιαστής και ιδιοκτήτης και πήγαιναν μια χαρά μέχρι που κατά το μεσημέρι που ο ήλιος άρχισε να καίει υπερβολικά, ο ταξιδιώτης ζήτησε να σταματήσουν κάπου, για να ξαποστάσει.

Στο σημείο που στάθηκαν δεν είχε ούτε δέντρο για δείγμα, ο ενοικιαστής του όνου θέλησε να προφυλαχτεί από τον καυτό ήλιο στη σκιά που έκανε το σώμα του ζώου. «ΌΧΙ!» του λέει ο ιδιοκτήτης του. «Φύγε από τη σκιά του!». «Μα εγώ δεν έχω νοικιάσει το γαϊδούρι;». «Ναι, το γαϊδούρι, όχι τη σκιά!».

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν ξεπατώσει το γαϊδούρι και τσακώνονται ακόμα και για τη σκιά του!
Δεν αλλάζουμε με τίποτα, από τότε μέχρι σήμερα για τις σκιές τσακωνόμαστε…

Τα τελευταία επεισόδια στην τρικομματική κυβέρνηση θυμίζουν τη σκιά του γαϊδάρου…

Το καυτό θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Φώτης αποφάσισαν να ενισχύσουν την τρικομματική κυβέρνηση με όσες «στελεχάρες» πρώτης γραμμής κρατούσαν μέχρι σήμερα για χρυσή εφεδρεία!

Γκρίνιες για τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες αλλά όχι για τα σοβαρά που ανατρέπουν τη ζωή των Ελλήνων.

Και ξαφνικά μάθαμε για τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια και την απομάκρυνσή του ή όχι από τη θέση του. Τεράστιο θέμα, το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, έβγαλε πύρινη ανακοίνωση μιλώντας για ντροπή και απαίτησε να μάθει αν όντως υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του! Δηλαδή είμαστε για να μεταναστεύουμε!

Αλήθεια τι έκανε αυτός ο κύριος για την ανεργία που ξεπερνάει το 27%; Βέβαια το θέμα δεν είναι αυτό αλλά ποιανού κομματικά παιχνίδια κάνει με τα προγράμματα ανεργίας;

Από τη στιγμή που τέθηκε θέμα παραμονής του, σίγουρα κάποιων κάνει;

Η κοινωνία παρακολουθεί άναυδη την κυβέρνηση να τσακώνεται… περί όνου σκιάς.

Επίσης ας τελειώνουμε με τα περί συνοχής της κυβέρνησης… Δηλαδή υπάρχει πλέον άλλη επιλογή για τους κυβερνητικούς εταίρους;

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, να φέρει τα πάνω κάτω, να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα, να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του δήθεν πολιτικού κόστους. Αντί αυτών μέχρι σήμερα βλέπουμε ατολμία , αναποφάσιστα βήματα, στασιμότητα, πολιτικές ισορροπίες ακόμα και στα αυτονόητα.

Αν ο κ. Κικίλιας δεν κάνει για τη δουλεία, θα έπρεπε να φύγει χθες και ας έπεφτε η κυβέρνηση! Αν δεν κάνει καλά τη δουλεία του και ο πρωθυπουργός τον κρατάει στο όνομα της συνοχής, τότε δεν κάνει καλά τη δουλεία της η κυβέρνηση!..


Νίκος Παναγιωτόπουλος
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: