29.4.13

Δραστηριοποιούνται οι … Παπανδρεϊκοί στο ΠΑΣΟΚ ...

Η «Κίνηση των 75» βγαίνουν μπροστά στην Ιπποκράτους...
Ενα είδος «φρουράς» του Γιώργου Παπανδρέου δημιουργούν 75 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιούνται εναντίον της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Η Κίνηση πρωτοεμφανίσθηκε στο 9ο Συνέδριο του Κινήματος και...
επαναδραστηριοποιείται ενόψει των διαδικασιών για την ανάδειξη των ενδιάμεσων οργάνων, διεκδικώντας να έχει πλέον μόνιμη παρουσία στην κομματική ζωή και δράση.

Περί τα 450 στελέχη της Κίνησης τα οποία θεωρούνται όλα του «κλίματος» Παπανδρέου συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ στο τέλος ο Γρηγόρης Νιώτης ζήτησε από τα εν λόγω στελέχη να καταβάλουν από 2 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί το ενοίκιο της αίθουσας.

Το κλίμα δεν ήταν καλό για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αυτό αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στις ομιλίες των Παντελή Οικονόμου και Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, στους οποίους απέδωσε την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο τάχθηκε και κατά της όποιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας το κενό πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και τις παλινωδίες της ηγεσίας της.

Πιο σκληρός με την ηγεσία του Κινήματος ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας ότι, με ευθύνη της ηγεσίας, το Συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες για «δημιουργική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την αποκατάσταση της πολιτικής του φυσιογνωμίας» και επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκφραστεί τότε.

Τόνισε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωισμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων»...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: