4.4.13

Εξαπάτηση των πολιτών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον φόρο ακινήτων...




Για «επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Ενσωμάτωσαν έναν έκτακτο φόρο στον ενιαίο φόρο και ... συνεχίζουν την είσπραξη με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ» τόνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Μίλησε για «απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα» και σημείωσε πως «οι αρχηγοί το μόνο που διαπραγματεύονται είναι η μεταξύ τους μοιρασιά εντός της κυβέρνησης».

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, καλεί εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε συσπείρωση και δράση, «για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς».

Ζητεί να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. «Όποιος δεν έχει να πληρώσει, να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας. Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συμφωνήθηκε ότι η ελληνική θέση απέναντι στην τρόικα θα είναι η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων προοδευτικού χαρακτήρα.

Η είσπραξη του ενιαίου φόρου για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και το 2013 θα γίνεται μέσω ΔΕΗ, όπως συμφώνησαν οι αρχηγοί. Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνει από τις εφορίες.

Από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα τον εισπράτει για όλα τα ακίνητα η εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: