5.4.13

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα...


Η στήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κύκλους του Κινήματος, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εκκρεμούν πολύ σημαντικά ζητήματα, που πρέπει να...
κλείσουν το ταχύτερο, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση και πλήρης και κανονική καταβολή όλων των δόσεων.

Το κύριο ζήτημα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, είναι να επιβεβαιωθεί ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ τυχόν αποκλίσεις υποστηρίζει πως πρέπει να αφομοιωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος της περιόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, που θα επηρεάσει θετικά το κλίμα στην αγορά.

Η πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει επίσης:

- Την προώθηση της πρότασής του για την ανεργία, με κύριο στόχο τη λεγόμενη απόλυτη ανεργία, δηλαδή οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

- Την προώθηση των προτάσεων νόμου που έχει καταθέσει είτε με τη συζήτησή τους στη Βουλή, είτε με την ενσωμάτωση όσο γίνεται περισσότερων στοιχείων τους, σε συμφωνία με την τρόικα (π.χ. ρυθμίσεις ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

- Την ενεργό συμμετοχή του, σε πρακτική βάση, σε πρωτοβουλίες για την στήριξη των επιχειρήσεων και γενικότερα της αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς (Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, Τράπεζες, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιωτικός τομέας).

Κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως το Κίνημα είναι ικανοποιημένο για την εξέλιξη που σημειώθηκε στο ζήτημα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, προσθέτοντας πως η κοινή θέση που διαμόρφωσαν οι τρεις αρχηγοί στη συνάντηση της Τετάρτης, είχε ως βάση την έγγραφη πρόταση που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έγινε επιτέλους ευρύτερα δεκτό ότι η απόφαση για το ΕΕΤΗΔΕ ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο το Σεπτέμβριο του 2010, ελήφθη, γιατί δεν υπήρχε άλλη ηπιότερη εφαρμόσιμη λύση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το πακέτο των μέτρων του Νοεμβρίου του 2012 υπερβαίνει τα 14,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, θεωρεί ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με προοδευτική κλιμάκωση και αφορολόγητο όριο, που θα εφαρμοστεί μεταβατικά και μέσω της ΔΕΗ και μέσω των ΔΟΥ το 2013 και στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2014.

Ακόμη, τονίζουν στην Ιπποκράτους ότι έγινε πλέον αποδεκτό από όλους, σε αντίθεση με τη δημαγωγία προηγούμενων φάσεων, ότι σε κανένα νοικοκυριό δεν διεκόπη από το 2010 έως σήμερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: