4.4.13

Διαξιφισμοί Μανιτάκη και Κουράκη...

...για το καθεστώς αργίας των επίορκων...
Το γεγονός ότι στο καθεστώς της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων υπάγονται πλέον και τα πλημμελήματα αποδοκίμασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, καταλογίζοντας «μνημονιακό» δόλο στην... κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι η βραδεία εκδίκαση των υποθέσεων θέτει τον υπάλληλο σε ομηρεία, επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση για το γεγονός ότι τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό το πρίσμα ότι υφίσταται γενική κατακραυγή και ηθική βλάβη λόγω της καθυστέρησης εκδίκασης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο Τ.Κουράκης υποστήριξε ότι «ο σκοπός εφαρμογής των διατάξεων για την αυτοδίκαιη αργία που τροποποιήθηκαν περιλαμβάνοντας και πλημμελήματα είναι προκειμένου να απομακρυνθούν πάση θυσία δημόσιοι υπάλληλοι κατ΄ επιταγή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας» και πως «το μέτρο συνιστά πογκρόμ για να εξυπηρετηθεί ένας μνημονιακός στόχος».

«Γινόμαστε και δέκτες δόλιων κατηγοριών και πιστεύω ότι πιθανά αυτό συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν όμως η δικαιοσύνη παραπέμπει αμετάκλητα σε δικαστήριο ένα πρόσωπο πώς μπορεί να έχει το κύρος να ασκεί τα καθήκοντά του; Δεν θα πρέπει να απόσχει προσωρινά από τα καθήκοντά του; Δεν πρέπει και ο ίδιος να θέλει να διαφυλάξει τον θεσμό; Αυτή είναι η λογική της αυτοδίκαιης αργίας», απάντησε ο Αντ.Μανιτάκης, προσθέτοντας:

«Πράγματι η αργία όπως προβλέπεται και εφαρμόζεται αν δεν συνδυάζεται με ταχεία εκδίκαση οδηγεί σε ομηρία. Αυτό όμως αφορά την καθυστέρηση της δικαιοσύνης και την ευκολία ενδεχομένως με την οποία κάποιοι εισαγγελείς παραπέμπουν. Γιατί όμως με κατηγορείτε ότι υπάρχει σκοπιμότητα εκ μέρους μου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: