8.4.13

Βγήκε στο «αντάρτικο» ο Βύρωνας...

Την αντίδρασή του στη διατήρηση του «χαρατσιού» για τα ακίνητα εκφράζει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βύρων Πολύδωρας.

Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής ΝΔ κάνει λόγο για «κωμικό, εκτός από ...
ψεύτικο και προκλητικά αλαζονικό ισχυρισμό ότι "πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012", γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013».

Υπογραμμίζει ότι «το "χαράτσι της ΔΕΗ" ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός και εννοείται ότι θα ίσχυε εφάπαξ. Εφάπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Δεν επαναλαμβάνεται. Αν επαναληφθεί, είναι νέος φόρος, όπως κι αν ονομάζεται, όσα ψευδώνυμα και αν λαμβάνει. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Είναι εκτός δικαιϊκής τάξεως».

Και καταλήγει στην ερώτησή του προς το Γιάννη Στουρνάρα: «Το επιχείρημα ότι θα είναι "λιγότερες οι εισπράξεις του χαρατσιού το 2013", λόγω της ηθελημένης αοριστίας του και της αντιφατικότητάς του με την πρώτη θέση "θα εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε και το 2012", προσδίδει στο πράγμα μια "πονηρία", που δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών»...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: