4.4.13

“Πείτε το κι εσείς! Θα τα καταφέρουμε!”….



Η άνοιξη. Είναι άτιμο πράγμα. Πείθει τον καναλάρχη ότι όλα τα μπορεί. Ακόμη και να πείσει τους εργαζόμενους του Ομίλου Εταιρειών του ότι οι...

περικοπές, αντιμετωπίζονται με ομαδική ψυχοθεραπεία. Με mental treatment. Φώναξε, λοιπόν, όλους τους υπαλλήλους της «ομπρέλας» συνεργαζόμενων εταιρειών του. Προσήλθαν κάτι πιο λίγοι από τους μισούς. Δεν πειράζει. Αρκούσαν κι αυτοί που πήγαν. Κι αφού υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι «κάποτε» (μετά την κρίση) θα επανέλθουν οι αμοιβές στα κανονικά τους επίπεδα κι αφού έγιναν εξομολογήσεις για τον σπαραγμό καρδιάς με τον οποίο ο Όμιλος αποφασίζει απομακρύνσεις, τι ζήτησε ο καναλάρχης από το παριστάμενο πλήθος; Να φωνάξει (το πλήθος) εν χορώ «Θα τα καταφέρουμε!». Πάμε άλλη μία, με πάθος: «Θα τα καταφέρουμε!». Έλα, άλλη μία να το πιστέψουμε: «Θα τα καταφέρουμε!».

Δεν έχει σημασία «ποιος». Σημασία έχει ότι δεν φτάνουν οι περικοπές. Δεν αρκούν οι απολύσεις. Δεν είναι αρκετή η «υπόκυψη». Πρέπει να τσιρκοποιηθεί κάπως ο εργαζόμενος για να δηλώσει την πίστη του στην επιχείρηση που «έχει προβλήματα και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, κ.λπ., κ.λπ».


mediablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: