4.4.13

Υβρεις για γκουλάγκ, χίτες, ταγματασφαλίτες, αληταράδες, και στην Επιτροπή Εμπορίου...

Aρρωστη Βουλή...
Οι ιστορίες τρέλας και ύβρεων δεν εμφανίζονται μόνο στην προανακριτική της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Σχεδόν καθημερινά, καταγράφονται και σε άλλα «μέτωπα» επεισόδια ανάλογου περιεχομένου με ανταλλαγές ύβρεων που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ενδεικτικά τα όσα...
συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με πρωταγωνιστές βουλευτές του ΚΚΕ που ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αθανάσιο Σκορδά, τα οποία κατέγραψε η Καθημερινή.

Στη συνεδρίαση αυτή, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση πρότασης νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος με θέμα «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας», σημειώθηκαν επεισόδια απείρου κάλλους που αποδεικνύουν ότι η Βουλή εμφανίζει σημάδια παρακμής.

Με αφορμή παρατήρηση του κ. Σκορδά ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι εξωπραγματικές, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) εξαπέλυσε τα πρώτα πυρά: «Αξια επιβεβαιώνει ο κ. υφυπουργός τον μισθό του ως υπαλληλικό προσωπικό του τραπεζικού συστήματος και της κεφαλαιοκρατίας».

Στη διαμαρτυρία του κ. Σκορδά για την προσβολή, ο βουλευτής του ΚΚΕ σε πρώτο ενικό πρόσωπο είπε: «Δεν σου επιτρέπω να με διακόπτεις». Και τότε, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με τον «διάλογο» των δύο πλευρών να είναι αποκαλυπτικός:

Αθ. Σκορδάς: Είπα την αλήθεια.

Ν. Καραθανασόπουλος: Τη δική σου αλήθεια.

Αθ. Σκορδάς: Προφανώς τη δική μου. Η δική σας είναι η αλήθεια των γκουλάγκ και της Σιβηρίας.

Ν. Καραθανασόπουλος: Αξιος ο μισθός σου.

Αθ. Σκορδάς: Με αυτή τη φασιστική τοποθέτηση, επιβεβαιώνετε ότι κομμουνισμός και φασισμός είναι δίδυμα αδέρφια, εκτρώματα της ίδιας μήτρας, της μήτρας του ολοκληρωτισμού.

Ν. Καραθανασόπουλος: Επιβεβαιώνεις ότι φοράς την κουκούλα των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Χρ. Κατσώτης (ΚΚΕ): Απόγονος ταγματασφαλιτών είσαι. Αυτό είσαι.

Αθ. Σκορδάς: Συνεχίστε, συνεχίστε. Σας τα επιστρέφω όλα.

Ν. Καραθανασόπουλος: Αντε ρε αληταρά!

Κάπου εκεί το επεισόδιο έληξε, καθώς ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της επιτροπής, την οποία είχαν απομείνει να παρακολουθούν λιγότεροι των οκτώ βουλευτών. Σύμφωνα με τα πρακτικά, «στο σημείο εκείνο έγινε η γ΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της επιτροπής», προκειμένου να καταγραφούν απουσίες - παρουσίες για να καταβληθεί αργότερα σε έκαστο μέλος το μπόνους της «συμμετοχής» ύψους 70 ευρώ. Εννοείται ότι όχι μόνο τρίτη, αλλά ούτε πρώτη ούτε και δεύτερη ανάγνωση είχε γίνει.

Γενική αδιαφορία

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, όσον αφορά την ουσία του υπό συζήτηση θέματος, πέραν της γενικής αδιαφορίας των μελών της επιτροπής, είναι πως αν και ο Κανονισμός της Βουλής το «προβλέπει», ούτε σε αυτή την περίπτωση η πρόταση νόμου συνοδεύθηκε από ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέσω της οποίας καθορίζεται η όποια δαπάνη προκαλείται από τις διατάξεις της...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: