8.4.13

Πρώτος τίτλος για τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο βόλεϊ...

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή (3-1) και κατέκτησε το πρωτάθλημα στο γυναικείο βόλεϊ. Η ομάδα του Τέλη Σωτήρχου νίκησε τρεις συνεχόμενες φορές την ΑΕΚ στα play offs, έφτασε στο 3-2 και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.

Στα play offs η ΑΕΚ μπήκε με...
πλεονέκτημα μεγάλο, καθώς προηγείτο από την κανονική διάρκεια με 2-0, ενώ είχε και το πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας νίκησε τρεις φορές την ΑΕΚ, τις δύο εκτός έδρας και πανηγύρισε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Πρωταγωνίστριες για τον Ολυμπιακό ήταν οι Γιακουμή, Κοσμά και Χριστοδούλου, ενώ καταπληκτική δουλειά έκαναν οι Κονόμη, Τένεβα και Κωνσταντίνου. Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν κατάμεστο από τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε καλή ψυχολογία, θαυμάσιο μπλοκ και πάθος για να φτάσει στη μεγάλη νίκη και την ολική ανατροπή.

Οι έμπειρες Τζανακάκη και Παπαγεωργίου έδωσαν ό,τι μπορούσαν, η Κις πήρε πολλούς πόντους και η Παπαφωτίου με τα σερβίς της ήταν οι κορυφαίες για την ΑΕΚ.

«Ελπίζω να είναι η αρχή της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού», είπε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής του πρωταθλητή Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος.

Τα σετ: 21-25, 25-20, 24-26, 20-25.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: