16.4.13

Ρεσιτάλ αισιοδοξίας από τον παράξενο κύριο Ράιχενμπαχ για την Ελλάδα...



Την ανάγκη για το προώθηση επιπρόσθετων μεταρρυθμίσεων όπως τη βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση του κτηματολογίου και τη βελτίωση του συστήματος κρατικών προμηθειών επισήμανε ο... επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ενώ εκθείασε και το έργο της κυβέρνησης. «Η κατάσταση δεν...


...θα μπορούσε να είναι πιο ελπιδοφόρα», και η «αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι αναμφίβολη» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για δεδομένη δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων επικαλέστηκε τα εξής παραδείγματα:

• Τη σημαντική μείωση του μοναδιαίου εργατικού κόστους (σ.σ. κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος).
• Την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, κυρίως, προς μη – ευρωπαϊκές χώρες.

Αιτιολογώντας εξάλλου την αισιοδοξία του για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ (2014-20), την καταβολή των δόσεων ύψους περίπου 8 δις. ευρώ από το διεθνές δάνειο και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ώς το τέλος Απριλίου.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο: Ο κ. Ράιχενμπαχ έχει προσαρμοστεί τόσο πολύ στην ελληνική πραγματικότητα που εδώ και λίγο καιρό στις Βρυξέλλες σχεδόν αγνοούν τη γνώμη του για την κατάσταση της χώρας μας.

Σκεφθείτε μόνο ότι δηλώνει αισιόδοξος γιατί πιστεύει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει ως το τέλος Απριλίου...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: