1.4.13

"Αστεία" η περίπτωση Ζωηρού...


Την αντικατάσταση της κ. Άννας Ζωηρού από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ταμείου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Μια ...
αντικατάσταση που μάλιστα άργησε και πάρα πολύ καθώς γνωστό ήταν στα γραφεία του Ταμείου πως η κα. Ζωηρού ούτε τις ικανοτητες είχε, ούτε την εμπειρία για το ρόλο που της ανατέθηκε, κάτι που φάνηκε και από τη μηδενική συμμετοχή της στη λήψη αποφάσεων. "Η κα.Ζωηρού εξαργύρωσε την καλή της ΣΧΕΣΗ με αρχηγό κόμματος. Σχέση την οποία φυσικά στην πορεία δεν τίμησε καθόλου με τα όσα έκανε" μας είπε πηγή του ΤΑΙΠΕΔ που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Ακόμα και η συζήτηση για την περίπτωση της εν λόγω κυρίας είναι αστεία" μας είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ. Το ίδιο στέλεχος υπενθυμίζει πως ενώ πολλές φορές της ζητήθηκε η παραίτησή της ακόμα και από τον κ. Στουρνάρα προσωπικά, η ίδια με εμμονή παρέμενε στη θέση της καθώς δεν ήθελε να χάσει τις απολαβές της κι ενώ δεν προσέφερε κανένα έργο.
Στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως δεν σχολιάζει τις δηλώσεις της κ. Ζωηρού, ωστόσο, επισημαίνει πως τα μέλη του δ.σ. του ορίζονται από το ελληνικό δημόσιο και δεσμεύονται με υποχρεώσεις εχεμύθειας.

«Καλούνται δε να λειτουργήσουν και να υπηρετήσουν με ακεραιότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς του Ταμείου. Ταυτόχρονα, οφείλουν να συναινέσουν στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών, αλλά και το υψηλότερο δυνατό τίμημα, μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα», επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ.

«Σε κάθε εταιρεία ή οργανισμό, οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου αδυνατεί να υπηρετήσει τον ρόλο του μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπιμότητα, είτε θέτει τον εαυτό του εκτός του οργανισμού, είτε αντικαθίσταται, ώστε το διοικητικό συμβούλιο να μπορεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο του», καταλήγει η ανακοίνωση του Ταμείου...
 http://www.moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: