13.4.13

Το Δημόσιο στο επίκεντρο..


Σε εξέλιξη η συναντηση των τριών...
Με τις πιέσεις από πλευράς δανειστών να εντείνονται προκειμένου να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα το αργότερο μέχρι την Τρίτη, είναι σε εξέλιξη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στο ... επίκεντρο βρίσκεται το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, το οποίο είναι και το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Η τρόικα σκληραίνει τη στάση της και δεν αρκείται πλέον με τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων, αλλά απαιτεί να αποχωρήσουν έως τα τέλη του έτους 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι με τη διαδικασία της αξιολόγησης, καθώς και 2.000 επίορκοι.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου τονίζει ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης εξετάζεται να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει εκτός δημοσίου ή θα κόβει τη μισθοδοσία σε όσους κρίνονται για παραπτώματα στα δικαστήρια ή και σε πειθαρχικά συμβούλια.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: