7.4.13

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες στην Κρήτη...


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και με τους θυελλώδεις νοτιάδες έδωσαν οι πυροσβέστες σε ολόκληρη την Κρήτη. Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού... εκτός από τη φωτιά στα Χορευτιανά Κισσάμου και στο Λατζιμά Ρεθύμνου, φωτιά είχε στην Κακόπετρα Πλατανιά που μέχρι αυτή την ώρα έχει κατακάψει 10 στρέμματα δασικής και 10 γεωργικής έκτασης ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο Βενί Μυλοποτάμου όπου έχει κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι φλόγες είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν και να σβήσουν αφού έχουν σύμμαχο τους τον καιρό και τους ανέμους που δεν λένε να κοπάσουν.

Στα Χορευτιανά η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, στο Λατζιμά υπό μερικό έλεγχο ενώ στο Βενί που ξέσπασε τη νύχτα, ενώ όλα έδειχναν ότι έχει περιοριστεί στα 5 στρέμματα, επεκτάθηκε παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μέχρι αυτή την ώρα εκτός από τη χθεσινή προσαγωγή για τη φωτιά στα Χορευτιανά, δεν υπάρχει άλλη προσαγωγή ή σύλληψη. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής έκανε αγροτικές εργασίες στην περιοχή καίγοντας λιόκλαδα, τα οποία δεν φρόντισε να σβήσει καλά και οι δυνατοί νοτιάδες, αναζωπύρωσαν τις στάχτες και ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Φωτιές σε όλη την Κρήτη

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την Κρήτη εκδηλώθηκαν περισσότερες από 15 φωτιές σε διάφορες περιοχές.

Σε όλες έσπευσαν οχήματα με άνδρες της υπηρεσίες και τις έσβησαν πριν τις ενισχύσει ο άνεμος και πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι περισσότερες ήταν από μισό στρέμμα μέχρι 2 και 3 στρέμματα που καταστράφηκαν από τις φλόγες ενώ οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα στο νησί, σύμφωνα με το καιρικό δελτίο που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να μη βάζουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο διότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: