30.4.13

ΠΑΣΟΚ: «Άλυτα σοβαρά θέματα» τη φετινή αντιπυρική περίοδο...

Καθυστερήσεις στην πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών και άλλα «άλυτα σοβαρά θέματα» διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ εν όψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Όπως τονίζει, «παραμένουν...
άλυτα σοβαρά θέματα των οποίων η μη επίλυση έχει άμεση αρνητική επίδραση στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προσληφθούν άμεσα για εργασία οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

«Αυτό», συνεχίζει, «θα έχει ως αποτέλεσμα την στέρηση από το Π.Σ. ενός σημαντικού τμήματος του προσωπικού για ένα μέρος της αντιπυρικής περιόδου».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως «παραμένει άλυτο, παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις, το ζήτημα της επαναχορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε οδηγούς και σε μάχιμους πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και συμβασιούχους, όπως συνέβαινε μέχρι το 2012».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει τέλος πως μέχρι σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα έχει δύο κατηγοριών μόνιμο προσωπικό: τους μόνιμους πυροσβέστες και τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προβεί στην άμεση ομογενοποίησή του, ώστε να επέλθει ενιαία αντιμετώπιση του συνόλου του ως προς τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την επιχειρησιακή του λειτουργία...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: