20.4.13

Τρίμηνη αναστολή του Αριστερού Μετώπου από την εισαγγελία της Μόσχας...


Η ρωσική εισαγγελία ανέστειλε για τρεις μήνες τη λειτουργίας της αριστερής οργάνωσης της αντιπολίτευσης Αριστερό Μέτωπο, σε μια απόφαση που οι επικριτές του ρώσου προέδρου Πούτιν θεωρούν ότι αποτελεί κλιμάκωση της καταστολής των διαφωνούντων καθ' υπαγόρευση του ...
Κρεμλίνου.

Διαμαρτυρία μελών του Αριστερού Μετώπου στην Αγία Πετρούπολη Διαμαρτυρία μελών του Αριστερού Μετώπου στην Αγία Πετρούπολη Από την έναρξη της τρίτης θητείας του τον περασμένο Μάιο, ο Πούτιν έχει προωθήσει νομοθεσία αύξησης των προστίμων για τους διαδηλωτές και εντατικοποίησης των ελέγχων για τις ομάδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, ενώ αρκετοί ακτιβιστές της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις που χαρακτηρίζουν χαλκευμένες.

Σύμφωνα με την απόφαση της εισαγγελίας της Μόσχας, το Αριστερό Μέτωπο, του οποίου ο επικεφαλής Σεργκέι Ουντάλτσοφ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις περσινές διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν, δεν επιτρέπεται να διοργανώνει συναντήσεις ή διαμαρτυρίες, ή να χρησιμοποιεί τα σύμβολά του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Μέχρι τότε θα έχει τελεστεί η πρώτη επέτειος της προεδρικής θητείας του Πούτιν, ημέρα κατά την οποία οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης προγραμματίζουν μαζικές διαδηλώσεις με σκοπό να αναζωπυρώσουν ένα κίνημα διαμαρτυρίας που έφθινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Θεωρούμε τις ενέργειες της εισαγγελίας της Μόσχας πολιτικά υπαγορευμένες με σκοπό να κλείσει το Αριστερό Μέτωπο» δήλωσε με μήνυμα στο λογαριασμό του στο twitter ο Ουντάλτσοφ, τον οποίο διαχειρίζονται βοηθοί του από τη στιγμή που ο ακτιβιστής βρίσκεται σε κατ' οίκον κράτηση.

Το γραφείο της εισαγγελίας δήλωσε ότι το Αριστερό Μέτωπο απέτυχε να διακηρύξει τους στόχους του, όπως απαιτείται, δεν δημοσίευσε την ετήσια οικονομική αναφορά και δεν ανταποκρίθηκε σε προηγούμενες ειδοποιήσεις να σεβαστεί τη νομοθεσία.

«Έχουν στη διάθεσή τους τρεις μήνες πλέον να το αλλάξουν αυτό, αλλιώς το επόμενο βήμα είναι να κλείσει ολοκληρωτικά η οργάνωση» δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιελένα Ροσόκινα.

Το Αριστερό Μέτωπο δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση και στο μεταξύ θα λειτουργεί υπό τον τίτλο Νέο Αριστερό Μέτωπο.

Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες ότι καταστέλει τους επικριτές του εν μέσω κριτικής από τη Δύση ότι η Μόσχα υποστέλει τις δημοκρατικές ελευθερίες....

Πηγή:Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: