3.4.13

Απάτη με επενδυτικά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη...


Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη με δράστες τρία άτομα, δύο άντρες και μια γυναίκα
Έταζαν σε ανυποψίαστους πολίτες επενδυτικά προγράμματα ασφαλιστικής εταιρείας, με υψηλά ποσοστά κέρδους σε μικρό χρονικό διάστημα και «κέρδισαν»...
915.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη με δράστες τρία άτομα, δύο άντρες και μια γυναίκα, ηλικίας 31, 59 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι δρούσαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2012, εξαπατώντας 20 άτομα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2010 – Δεκεμβρίου 2012, ο 31χρονος άντρας, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, προσέγγιζε είτε ο ίδιος, είτε μέσω της 35χρονης συνεργού του, υποψήφιους πελάτες, τους οποίους έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινά, να επενδύσουν χρήματα σε επενδυτικά προγράμματα της προαναφερόμενης ασφαλιστικής εταιρείας, με υποτιθέμενη υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως τη σύναψη σχετικών συμβολαίων. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να αποσπάσει από τους παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 915.100 ευρώ.

Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, πολλές από τις συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν σε γραφείο που διατηρεί ο 31χρονος, το οποίο συστεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο του 59χρονου κατηγορουμένου, που φέρεται να γνώριζε τη δράση του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για “Απάτη” και “Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα”. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: