26.4.13

«Δεν βλέπω προβλήματα, θα γίνει κυβέρνηση» λέει ο Μπερλουσκόνι...

Ανοίγει, όπως φαίνεται, ο δρόμος για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Ενρίκο Λέτα: Οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό αποδείχθηκαν ιδιαίτερα μακρόσυρτες με το... PdL, αλλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες λέγοντας ότι «δεν βλέπει σοβαρά με προβλήματα με τον Λέτα». «Θα γίνει κυβέρνηση» διαβεβαίωσε από τις ΗΠΑ, ο ίδιος πιθανότατα δεν θα βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα.

Μετά τις συναντήσεις της Πέμπτης φάνηκε πως ο Λέτα μπορεί να βασίζεται στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και τον σχηματισμό του Μόντι αλλά οι διαβουλεύσεις με το PdL -όσο και αν αμφότερες οι πλευρές τονίζουν ότι επιτεύχθηκε πρόοδος- δεν κατέληξαν ακόμη στο «ναι». Kαι οι δύο πλευρές ωστόσο είχαν τονίσει το βράδυ της Πέμπτης ότι οι διαβουλεύσεις ήταν εποικοδομητικές.

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο TgCom24, ο Μπερλουσκόνι -που βρισκόταν στο Ντάλας για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Τζορτζ Ο.Μπους- είπε πως υπάρχει «πολύ θετική στάση» από τον Λέτα.

«Δεν νομίζω πως υπάρχουν πραγματικά προβλήματα» είπε, λέγοντας πως «θα γίνει κυβέρνηση». «Σίγουρα δεν μπορούμε να παριστάνουμε πως υπάρχει 100% συμφωνία, αλλά εγώ από την πλευρά μου αισθάνομαι καθησυχασμένος» είπε μετά την επικοινωνία που είχε με στελέχη του κόμματός του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πρόθεση το κυβερνητικό σχήμα να κυριαρχείται από νεότερα στελέχη αλλά και περισσότερες γυναίκες. «Αυτά αποκλείουν δική μου συμμετοχή, αλλά δεν είχα ποτέ την επιθυμία να βρίσκομαι εκεί» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: