15.4.13

ΚΚΕ: Μια ανακοίνωση αλλαγής ηγεσίας πρότυπο ...



Στην εποχή της πληροφορίας η ουσία της είδησης είναι αρκετή.
Συνηθισμένοι σε αλλαγές ηγεσίας των κομμάτων με δελφίνους που μετατρέπουν την διαδοχή σε... επιθεωρησιακό νούμερο «Δελφινάριου», ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αλλαγή ηγεσίας του ΚΚΕ αξίζει συγχαρητήρια. Το ότι τονίζεται στην είδηση ότι πρόκειται για 30 λέξεις δείχνει την αμηχανία μας στο να μείνουμε στην ουσία μιας πληροφορίας. Συνηθισμένοι στα ατέλειωτα «σεντόνια» ανακοινώσεις των κομμάτων, στα δελτία ειδήσεων που μετατρέπουν τις διαδοχές στα κόμματα σε παραστάσεις των 8:30, στους διαδόχους που μάχονται για την θέση εξουσίας σαν να παίζουν στο Game of Thrones, σε όλα αυτά τα άρθρα των εφημερίδων με τις αποκλειστικές πληροφορίες και γνώμες των πολιτικών συντακτών που σε κάνουν να κλαις τα δέντρα του Αμαζονίου, η απλή ανακοίνωση του ΚΚΕ φαντάζει εκτός σε μια εποχή φλυαρίας. Όμως αυτό το «tweet-ανακοίνωση» δείχνει την δημόσια εικόνα που πρέπει να έχουν τα κόμματα σήμερα. Τα κόμματα όταν προβάλουν τα εσωτερικά τους ζητήματα σαν να είναι σαπουνόπερα χαμένα βγαίνουν μόνο τα ίδια. Και είναι και κουραστικό για την κοινωνία. Στην εποχή της πληροφορίας δεν υπάρχει χρόνος για κάτι περιττό και ανούσιο. Είναι δύσκολο ακόμα να δεχτούμε την ουσία και να αφήσουμε στην άκρη τα περιττά. Ο σκληρός δίσκος της μνήμης έχει τόση σαβούρα. Είναι γεμάτος με εικόνες υπουργών που παρέδιδαν υπουργείο και βούρκωναν (ενώ τα είχαν πάει χάλια) σαν να παραλάμβαναν βραβείο Όσκαρ(ανικανότητας). Πώς να αντέξεις αλλαγή ηγεσίας χωρίς τζέρτζελο;

Η εικόνα του ΚΚΕ ενισχύθηκε και από την ψύχραιμη δημόσια εικόνα της Παπαρήγα. Το να μην θεωρείς τον εαυτό σου αναντικατάστατο και να το εννοείς είναι κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα.

Υ.Γ Η δημόσια εικόνα ενισχύθηκε μόνο. Τώρα για την ουσία και για το τι πολιτική θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία θα το δούμε στην πορεία.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: