9.4.13

«Δεν έπεσα θύμα τοκογλυφίας» λέει ο Ντέμης...


«Θα ήμουν βλάκας αν έκανα τέτοια συμφωνία» δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης μετά την κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Δεν...
έπεσα θύμα τοκογλυφίας» είπε και πρόσθεσε: «Ο Αλέξανδρος Μελέτης ήταν φίλος μου».

Στην κατάθεσή του ο Ντέμης Νικολαΐδης ξεκαθάρισε ότι είχε φιλική σχέση με τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα τοκογλυφίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ντ. Νικολαΐδης δανείστηκε 350.000 ευρώ από τους κατηγορούμενους για τοκογλυφία και αναγκάστηκε να επιστρέψει 620.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι δανείστηκε μόνο 50.000 ευρώ, ποσό που του χρειαζόταν για να οργανώσει μια συναυλία, και ότι το ποσό που επέστρεψε στους δανειστές του ήταν 65.000 ευρώ. «Δεν έγινε κάτι μεμπτό στη συνεργασία μας», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι όντως ζήτησε να δανειστεί 300.000 ευρώ από τους κατηγορούμενους για τη διοργάνωση μιας άλλης συναυλίας, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε γιατί, όπως είπε, τη συναυλία διοργάνωσε άλλη εταιρεία. Η δίκη για την πολυμελή τοκογλυφική οργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, γνωστή και ως “ομάδα Μελέτη” διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης.

Σάκης Αποστολάκης 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: