15.4.13

Στο ΤΕΙ Λάρισας ο Αλέξης Τσίπρας...

Ομιλία με θέμα « Για το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας σε μια κοινωνία χωρίς μνημόνια» πραγματοποίησε σήμερα σε εκδήλωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας.

Στην...
ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αντί να βγαίνουμε σιγά-σιγά από την κρίση, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο μέσα σε αυτήν.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε : « Μας εγκαλούνε διαρκώς ότι θέλουμε να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια ; Ποιοι ; αυτοί που το παρέδωσαν στους δανειστές δίχως να ρίξουν ούτε μια ζαριά.

Κάνουν σα να μη καταλαβαίνουν πως το Μνημόνιο που μας επέβαλλαν, οδηγεί την χώρα στη διάλυση και μέρα με τη μέρα κάνει πιθανό ακόμα και το σενάριο της άτακτης χρεωκοπίας. Ψάχνουν να βρουν το κόστος της αντίστασης. Το κόστος της υποταγής το έχουνε υπολογίσει; Το έχουνε κοστολογήσει; Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι. Απολύσεις παντού».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη τραγωδία των σπουδαστών με το μαγκάλι. «Εδώ στην Λάρισα συνέβη πριν από λίγο καιρό αυτή η αδιανόητη ιστορία με το μαγκάλι.

Δεν θα πω περισσότερα. Αυτό που θέλω να πω το σκέφτεστε και το νοιώθετε όλοι και όλες μέσα σας.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι ο καθημερινός μας αγώνας.

Ας θυμηθούμε ότι οι πρώτες εστίες αντίστασης στους σπουδαστικούς χώρους τα χρόνια της Κατοχής, φτιάχτηκαν γύρω από την αλληλεγγύη, και την μάχη για τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης».

Σε ότι αφορά το σχέδιο Αθηνά τόνισε : «Καταστρέφουν συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το βασικό τους κίνητρο είναι η περικοπή δαπανών: η μείωση του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού, η μείωση του αριθμού των σπουδαστών, η κατάργηση των υποδομών.

Είναι ένα σχέδιο για φτηνή και απαξιωμένη παιδεία, ανάλογη μιας αποικιοκρατούμενης και παραγωγικά υποβαθμισμένης χώρας».

Στην εισαγωγική της ομιλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη τόνισε μεταξύ άλλων: « Είναι σαφές ότι με το σχέδιο Αθηνά, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και η υποταγή της στις επιθυμίες της αγοράς. Έτσι δίνει η κυβέρνηση την άτυπη συνέχεια όσων ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο αλλά και όσων επιβλήθηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξίσωση δηλαδή των αποφοίτων ιδιωτικών Κολλεγίων με αυτούς των δημοσίων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με απλά λόγια τη μετατροπή των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών σε κουρελόχαρτα»...
 http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: