23.4.13

Μπλεγμένος σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας αστυνομικός στην ασφάλεια του Καμίνη...


Αποσπασμένος στην ασφάλεια του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ήταν ο ένας από τους τρεις εν ενεργεία αστυνομικούς που συνελήφθησαν την Παρασκευή από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Πρόκειται για...
44χρονο αρχιφύλακα που υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ν. Μάκρης και είχε αποσπαστεί στη φρουρά του κ. Καμίνη. Στο σπίτι του βρέθηκε μεταξύ άλλων, ένα υποπολυβόλο MP-5.

Εκτός του 44χρονου, για συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθησαν ακόμα δύο εν ενεργεία και ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος, 50 ετών, αποστρατεύτηκε το 2012 με το βαθμό του ταξιάρχου και περιγράφεται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας. Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είναι ηλικίας 24 και 46 ετών και υπηρετούσαν στα τμήματα Ν. Μάκρης και Νέου Ψυχικού αντίστοιχα.

Ολοι τους κατηγορούνται ότι από τον Φλεβάρη του 2012 πραγματοποιούσαν λαθρανασκαφές σε Αγρίνιο και Μαραθώνα προκειμένου να εντοπίσουν χρυσές λίρες και αρχαία κειμήλια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία σε βάρος του 50χρονου απόστρατου, σήμερα, αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης έγινε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, για το διάστημα Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2012. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης ένας κρεοπώλης, ένας γεωργός και ένας δόκιμος αξιωματικός της Σχολής Ικάρων...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: