29.4.13

«Ηθελα να χτυπήσω τους πολιτικούς γιατί δεν κάνουν τίποτα»...

Τραυμάτισε σοβαρά δυο καραμπινιέρους, αλλά συνελήθφη προτού προκαλέσει μεγαλύτερο κακό. Ο 49χρονος που έσπειρε τον τρόμο χθες στην Ρώμη, ανοίγοντας πυρ έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο, την ώρα που...
βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δηλώνει τώρα μετανιωμένος και υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα, στόχος του ήταν οι πολιτικοί.
Ο Λουίτζι Πρεϊτι, 49 ετών, άνεργος και χωρισμένος - με έναν 10χρονο γιο τον οποίο όπως υποστηρίζει έχει να δει εδώ και μήνες- είχε εκπονήσει το «σχέδιο» της επίθεσης πριν από 20 ημέρες και έδρασε - όπως λέει - μόνος του.

«Έφυγα το Σάββατο το βράδυ με τρένο, δεν το ήξερε κανείς». Κατέλυσε σε ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό Τέρμινι στην Ρώμη και το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα) φόρεσε κουστούμι και γραβάτα και έφθασε στο Παλάτσο Κίτζι για να κάνει μια «εντυπωσιακή πράξη σε μια σημαντική ημέρα» όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε.

«Ήθελα να χτυπήσω τους πολιτικούς, γιατί δεν μας βοηθούν, έχουμε προβλήματα και αυτοί δεν κάνουν τίποτα» εξήγησε. Ωστόσο, όταν αντελήφθη ότι δεν θα τα κατάφερνε, έστρεψε το όπλο στους καραμπινιέρους και πυροβόλησε, τραυματίζοντας δυο και έναν περαστικό.

Τώρα δηλώνει μετανιωμένος και λέει ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν τον συλλάβουν.

«Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι, δεν μισώ κανέναν» δηλώνει ο 49χρονος, ο οποίος χαρακτηρίζεται «απελπισμένος» από τις αρχές, λόγω της οικονομικής και οικογενειακής του κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: