19.4.13

Σε εξέλιξη επιχείρηση πορτα-πόρτα στις ΗΠΑ...

Φερεται να συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις στο MIT και στον Μαραθώνιο.
Δείτε LIVE τις εξελίξεις...
Σε σκηνικό πολέμου έχει μετατραπεί για ακόμη μία φορά η Βοστώνη.
Σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται και επικαλείται η Boston Globe, συνελήφθη ένας ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο, ενώ...
αναζητείται ο δεύτερος, ο οποίος διέφυγε ύστερα από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του δεύτερου υπόπτου πραγματοποιείται σε περίμετρο 20 οικοδομικών τετραγώνων, στο Γουότερταουν, σύμφωνα με την Boston Globe. Άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα ένας εκ των συλληφθέντων είναι νεκρός. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αστυνομία της Μασαχουσέτης θα πραγματοποιήσει έρευνα από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας τον δεύτερο ύποπτο στο Γουότερτάουν, και καλεί τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης».

Νωρίτερα, η αστυνομία του MIT σήμανε συναγερμό σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιούπολης. Η αστυνομία της Μασαχουσέτης και η αστυνομία του Κέμπριτζ ανακοίνωσαν ότι βοηθούν στις έρευνες. «Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο Κτίριο 32, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις», σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του πανεπιστημίου προς τους φοιτητές, τους οποίους κάλεσε «να παραμείνουν μέσα στα δωμάτιά τους και μακριά από τον τόπο του εγκλήματος» μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με την Boston Globe, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην πόλη Γουότερταουν, ύστερα από την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εκρήξεις, ενώ αστυνομικοί ζητούσαν από τους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή να κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις του FBI. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας στη διάρκεια της καταδίωξης του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας άνθρωπος φέρεται να τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού. «Ακούστηκαν εκρήξεις, και μάλλον επρόκειτο για χειροβομβίδες», δήλωσε ένας κάτοικος του Γουότερταουν. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς.

Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε στο Reuters, σχολιάζοντας τους πυροβολισμούς στο ΜΙΤ, ότι αν και δεν πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με εκείνη στον μαραθώνιο της Βοστώνης, «δεν μπορώ να το πω αυτό με 100% βεβαιότητα».



Live streaming by Ustream

Δεν υπάρχουν σχόλια: