12.4.13

Σάλος για την κόρη του Προέδρου...

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο, έπειτα από την αποκάλυψη πως ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν από την ...
απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκεται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, παρουσιάστηκε μέρος της λίστας με τους καταθέτες που «γλίτωσαν» σημαντικά ποσά από το κούρεμα καταθέσεων, ανάμεσα στα οποία φάνηκαν τα ονόματα των παραπάνω προσώπων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τα ονόματά τους.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Καθημερινή της Κύπρου, η Ελσα Ν. Αναστασιάδη θα μπορούσε
νομότυπα να είχε και να μετέφερε λογαριασμούς εκ μέρος των πελατών της ως δικηγόρος, σημειώνοντας πως υπάρχουν ερωτήματα «πολιτικής ηθικής» που πρέπει να απαντηθούν με πειστικό τρόπο.

Τι έγραψε η εφημερίδα Χαραυγή

Η εφημερίδα Χαραυγή έφερε στο φως της δημοσιότητας τις συναλλαγές της εταρίας των συγγενών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, A.Loutsios & Sons. Ο Γιάννης Λούτσιος, γιος του Αντη Λούτσιου και συνιδιοκτήτης της εταιρίας, έχει παντρευτεί την κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, Ελσα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία στις 12 Μαρτίου έσπασε 5 γραμμάτια συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα και στη συνέχεια (12 και 13 Μαρτίου) τα μετέφερε με εμβάσματα στο Λονδίνο, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Barclays και τη Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου.
 http://www.tokarfi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: