25.4.13

Σόιμπλε: Να συνεχιστεί η λιτότητα...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για ... δημοσιονομική ανάταξη πρέπει να συνεχισθούν.

Ουσιαστικά, με τις δηλώσεις αυτές ο Γερμανός υπουργός απαντά στα σχόλια, που διατυπώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ της άμβλυνσης της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.

«Κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη, το λέω και το ξαναλέω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα επίπεδα του χρέους.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της ως προς την λαϊκή υποστήριξη.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα και ότι οι ισχύουσες συνθήκες επιτρέπουν την ευελιξία που χρειάζεται για την προσαρμογή στις οικονομικές εξελίξεις.

«Η Γαλλία πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε αναφερόμενος στο υψηλό κόστος εργασίας και στις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης. «Πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση βήμα-βήμα για να είναι αξιόπιστη», είπε προσθέτοντας ότι μόνον τότε μπορεί κανείς να μιλά για ευελιξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: