18.4.13

«Ολα πετούσαν, έμοιαζε να σείστηκε όλη η Γη»...



Μαρτυρίες από την έκρηξη στο Τέξας...
Εκδηλος ήταν ο τρόμος που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας των ΗΠΑ, σε μία ακόμη τραγωδία που ... ήρθε λίγες ημέρες μετά το φονικό διπλό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Η Σέριλ Μάρακ, που μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Γουέστ, δήλωσε ότι η ισχυύς της έκρηξης την έριξε στο έδαφος. «Καατεδαφίστηκαν δύο σπίτια, το δικό μου και της μητέρας μου, ενό σκότωσε και το σκύλο μου», τόνισε η Μάρακ.

Η αυτόπτης μάρτυρας, Ντέμπι Μάρακ, δήλωσε στο Associated Press ότι είδε καπνούς να βγαίνουν από το εργοστάσιο και πήγε μέχρι ένα σημείο με το αυτοκίνητό της για να δει τι συμβαίνει. Οπως είπε, όταν έφτασε στο σημείο είδε δύο αγόρια να τρέχουν προς το μέρος της ουρλιάζοντας ότι οι Αρχές τους έιπαν να φύγουν γιατί επίκειται έκρηξη στο εργοστάσιο. Οδήγησε μία μικρή απόσταση λίγο πριν από την έκρηξη.

«Ήταν σαν ανεμοστρόβιλος. Τα πάντα πετούσαν. Μου έσπασε το παρμπρίζ. Εμοιαζε σαν να σείστηκε ολόκληρη η Γη», σημείωσε.

«Ακούστηκε σαν να έσκασαν τρεις βόμβες πολύ κοντά μας», δήλωσε άλλη μία αυτόπτης μάρτυρας.

«Εμοιαζε με έκρηξη βόμβας. Υπήρχαν παντού οχήματα έκτακτης ανάγκης. Ήταν κάτι τρομακτικό», δήλωσε ο Μπάρι Μάρρι, ο οποίος κατοικεί σε απόσταση ενός μιλίου από το εργοστάσιο. Περιμένοντας το φως της ημέρας, αναζητούσαν τον εφησυχασμό στα λόγια του δημάρχου Μούσκα.

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου (...) Είμαστε δυνατοί, θα το ξεπεράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 33χρονος Τζέισον Σέλτον, πατέρας δύο παιδιών που κατοικεί σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου από το εργοστάσιο, είπε ότι άκουσε πυροσβεστικά οχήματα να κατευθύνονται προς το εργοστάσιο πέντε λεπτά πριν την έκρηξη και ένιωσε τη δόνηση ενώ καθόταν.

«Τα παράθυρά μου άρχισαν να τρίζουν και τα παιδιά μου φώναζαν. Η μπαλκονόπορτα με χτύπησε στο μέτωπο...», δήλωσε στο Reuters ο Σέλτον.

Η έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων σημειώνεται λίγες ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Πηγές: Reuters, BBC, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: