29.4.13

Αθώοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου...



crimenet.gr 
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος και η...
Εύη Τσέκου, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος, για την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Επιπλέον, όσον αφορά το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου, για το οποίο κατηγορούνταν μόνο η Εύη Τσέκου, το δικαστήριο την έκρινε αθώα κατά πλειοψηφία.
Η πλειοψηφία του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος δεν είχε τη δυνατότητα να την διορίσει το δημόσιο αλλά και ότι ουδείς υπέστη περιουσιακή ζημία από την όλη υπόθεση.
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι η Εύη Τσέκου -που ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της απόφασης- έπρεπε να κριθεί ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας βίας σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.
Οι δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των δικαστών, ο κ. Δημητρακόπουλος -δικηγόρος του κ. Αναστασιάδη- ανέφερε: «Είναι από τις ευτυχέστερες ημέρες στη ζωή του Θέμου Αναστασιάδη. Μια σκευωρία έξι ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του. Για την υπόθεση αυτή ήδη ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η κρίση αυτή του Αρείου Πάγου ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο».
Ο κ. Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Μακρυγιάννη, τόνισε: «Μετά από μακρά και άψογη αποδεικτική διαδικασία, μια υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και οδήγησε τέσσερα άτομα στις φυλακές κατέληξε στη σημερινή αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Στη Γερμανία θα ελέγχονταν οι εισαγγελείς και οι δικαστές που χειρίστηκαν μια τέτοια υπόθεση».
Από την πλευρά της η Εύη Τσέκου δήλωσε ότι η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί δικαίωση για την ίδια.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και έχω προχωρήσει μπροστά» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: