12.4.13

Κινητοποιήσεις ναυτικών για το πολυνομοσχέδιο...

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας -που εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση-ζητούν οι ναυτικοί. Την ίδια μέρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενώ δεν αποκλείουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις. Για...
ημίμετρα κάνει λόγο και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ενώ κατηγορεί και τους ναυτικούς για αδιαφορία.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου επίσης έχει εξαγγείλλει στάσεις εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας. Τα ναυτεργατικά σωματεία θεωρούν ότι με το πολυνομοσχέδιο θίγονται οι θέσεις εργασίας των ναυτικών, τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα καθώς επίσης υποβαθμίζεται η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η ασφάλεια στα πλοία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας πάντως κάνει λόγο για αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και κατηγορεί τα ναυτεργατικά σωματεία ότι επιδεικνύουν αδιαφορία για το μέλλον της ναυτιλίας. Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, εκτιμά ότι περιλαμβάνει ημίμετρα για τη σωτηρία του κλάδου.

Τροπολογία για την σύνθεση στα πλοία

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Ναυτιλίας να καθορίζει την οργανική σύνθεση στα ημερόπλοια, για πλόες άνω των 30 ναυτικών μιλίων και συνολική διάρκεια μικρότερη του 24ωρου.

Η ίδια τροπολογία, παραπέμπει σε κοινή υπουργική απόφαση τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τις αεροδιακομιδές ασθενών από την Πολεμική Αεροπορία, όπως επίσης και τον καθορισμό τυχόν δικαιωμάτων από αμοιβές και αποζημιώσεις υπέρ τρίτων, που επιβαρύνουν τα φορτία και τις φορτοεκφορτώσεις στους λιμένες....

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: