20.4.13

Κουτσούμπας: Πιθανότητες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας...


Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και «ή ακόμη και αναμόρφωσης της Ευρωζώνης, ενδεχομένως με αποχώρηση κάποιων χωρών» ο νέος γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι εξελίξεις για...
την Ελλάδα δε θα εξαρτηθούν από τις θυσίες του λαού ή τη διαχειριστική και διαπραγματευτική ικανότητα της σημερινής ή άλλης κυβέρνησης, αλλά από την εξέλιξη της κρίσης και τις αντιθέσεις στην Ευρωζώνη» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Ριζοσπάστη.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μεθοδική προετοιμασία αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, με αρχικό «ποντάρισμα» στην ΔΗΜΑΡ, «αλλά δεν «τράβαγε» φαίνεται» και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν, τους βολεύει». Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «έχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες φτερούγες στις οποίες θα ενταχθούν - τους αρέσει δεν τους αρέσει σήμερα - όλοι τους, από τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μέχρι διάφορα άλλα κόμματα που εμφανίζονται».
Αναφορικά με την «Χρυσή Αυγή», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν είναι έξω από το αστικό πολιτικό σύστημα την χαρακτήρισε μαζί με την ναζιστική ιδεολογία ως την «ακραία φωνή του συστήματος του κεφαλαίου τα συμφέροντα του οποίου υπηρετεί» και κάλεσε σε απομόνωσή της από τον λαό.

Ο γγ. του ΚΚΕ τόνισε εξάλλου ότι «η εργατική τάξη έχει συμφέρον από την οριστική εξάλειψη κάθε μορφής καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης στα μέσα παραγωγής και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: