29.4.13

Δεν πέρασε το «Αίμα μόνο για Ελληνες»...



Επεισοδιακή ήταν η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να οργανώσει αιμοδοσία «μόνο για Ελληνες» σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Ενταση επικράτησε σε Λάρισα, Τρίπολη και Σάμο, χωρίς ωστόσο τα...
επεισόδια να πάρουν έκταση.

Στη Λάρισα, στο Γενικό Νοσοκομείο, τόσο οι γιατροί όσο και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ήταν σαφείς στις δηλώσεις τους: «Το αίμα θα διατεθεί όπου αποφασίσει το νοσοκομείο, δηλαδή σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη, χωρίς κανένα περιορισμό ή προϋποθέσεις».
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας Χρυσ. Αλεξόπουλο και Παν. Ηλιόπουλο, εκνευρίστηκαν και στη συνέχεια ήρθαν σε αντιπαράθεση με δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αντηλλάγησαν... καφέδες

Οι δύο πλευρές αρχικά περιορίστηκαν σε εκατέρωθεν υβριστικά συνθήματα, αλλά με την προσέλευση στο χώρο του νοσοκομείου του Παν. Ηλιόπουλου άρχισαν να εκσφενδονίζονται καφέδες και αναψυκτικά, τα πνεύματα οξύνθηκαν και λίγο έλειψε να σημειωθούν συμπλοκές, οι οποίες αποτράπηκαν από την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πάντα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρξε -οργανωμένα- αρχικά αποχώρηση των μελών της Χρυσής Αυγής (οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία τους) και εν συνεχεία των μελών των αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλά και διαδηλωτών έξω από το ΓΝΛ.

Ανάλογο κλίμα επικράτησε και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Εκεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια της αιμοδοσίας απαίτησαν από εικονολήπτη τοπικού μέσου να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μην φαίνονται πρόσωπα, πράγμα που έγινε. Εξω από το νοσοκομείο, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη Σάμο, οι αντιδράσεις συλλόγων και οργανώσεων είχαν αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: