24.4.13

ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου» ...

Στοιχεία για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να τεθεί άμεσα ζήτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Προέδρου του Κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με..
. ομάδα επιστημόνων εδώ και καιρό το θέμα και κυρίως τη συνολική απόδοση του ΦΠΑ το 2011, 2012 και α’ τρίμηνο 2013 σε συνδυασμό με το τρόπο που αντιδρά η αγορά» ανέφεραν κύκλοι της Ιπποκράτους.

«Mε εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαχινίδης είχε συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες τις τελικές εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της τρόικας.

»Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μείωση του ελλείμματος του 2012 στο 6% (χωρίς την αμιγώς λογιστική εγγραφή των κονδυλίων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών) και την επίτευξη πλέον πρωτογενών πλεονασμάτων, επιτρέπουν να τεθεί άμεσα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ώστε αυτή να λειτουργήσει θετικά κατά τη φετινή τουριστική περίοδο που αρχίζει» συμπλήρωναν οι ίδιοι κύκλοι.

«Σε τεχνικό επίπεδο τα στοιχεία που υιοθέτησε η τρόικα ως προς τη συνολική απόδοση του ΦΠΑ για το 2013 και 2014 καθιστούν εύκολη την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς το προς αναπλήρωση ποσό είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ, που μπορεί πλέον να προέλθουν και μέσα από το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών του κλάδου λόγω μείωσης του ΦΠΑ.

»Τα στοιχεία αυτά σκόπευε ο κ. Βενιζέλος να θέσει στη συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

»Εφόσον όμως, λόγω και της απουσίας κ. Κουβέλη στο εξωτερικό, η Κυβέρνηση προέκρινε τη συνάντηση αντιπροσωπειών των τριών κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Σαχινίδη, που χειρίζεται το θέμα και έχει επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία, να το θέσει χθες προκειμένου να τεθεί και από την κυβέρνηση στην τρόικα τώρα, με βάση τα τελικά δημοσιονομικά δεδομένα που υιοθετεί.

»Υπενθυμίζεται ότι την τρόικα την ενδιαφέρει πάντα το συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και η συνολική αποτελεσματικότητα απλώς των επιμέρους επιλεγομένων μέτρων .

»Άλλωστε το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ έχει κατ’ επανάληψη τεθεί από τον Πρωθυπουργό και πολλά κυβερνητικά στελέχη, τελευταία από τον κ. Σταϊκούρα με άρθρο του.

»Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ιστορική υποχρέωσή του να αναδείξει τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και στο τεράστιο πολιτικό βάρος που σήκωσε το ίδιο.

»Τα αποτελέσματα αυτά είναι που επιτρέπουν και επιβάλλουν να τεθεί τώρα, πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Η Κυβέρνηση δεν χρειάζεται να περιμένει άλλο. Αντί να εκπλήσσεται ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών καλά θα κάνει να ενημερώσει άμεσα την τρόικα για το χειρισμό που θα κάνει η Κυβέρνηση στο ήδη συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο» καταλήγουν οι κύκλοι της Ιπποκράτους...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: