8.4.13

«Mέχρι το τέλος Απριλίου θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών»...


Με προσφορά και αυταπάρνηση εκπληρώνουν το καθήκον τους οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ξεκαθάρισε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος τονίζοντας ότι: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι...
αξιόλογη, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν αμείβονται ανάλογα με την προσφορά που κάνουν. Εκπληρώνουν το καθήκον τους με προσφορά, αυταπάρνηση».

Είπε ακόμη ότι: «Σαν πολιτικός λέγω πάντοτε την αλήθεια. Η αλήθεια για την ελληνική πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες.

Ο υπερβολικός δανεισμός μας έφερε εδώ. Σήμερα, έχουμε φθηνούς μισθούς στην Ελλάδα. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Με αυταπάρνηση προσφέρουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο ΕΣΥ».

Ανέφερε πάντως ότι επίκεινται προσλήψεις «Είμαστε μπροστά στο να υπάρξουν προσλήψεις επικουρικού και τακτικού προσωπικού. Έχουμε πάρει αποφάσεις για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού», είπε τονίζοντας ότι «Δεν θα κλείσουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Ξεκαθάρισε δε ότι «μέχρι το τέλος Απριλίου θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών», ενώ σημείωσε ότι «Ο εκάστοτε υπουργός Υγείας επιθυμεί να μην υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία. Έχουμε ήδη χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο Οικονομικών και θα πληρωθούν μέχρι τέλος Απριλίου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: